RSSВерсія для друку
Українцям не варто боятись поширення інфекцій під час ЄВРО
08.06.2012

ЄВРО-вболівальники не привезуть із собою ніяких інфекцій, для запобігання яких варто проводити спеціальні превентивні міри. Таку думку висловив Головний спеціаліст з питань клінічної імунології Головного Управління Охорони здоров'я м. Києва Олег Назар, передає УНН.

"Вважається, що під час ЄВРО-2012 ми повинні уникати інфекцій, які не є властивими для нашого регіону – малярії і таке інше. Але наразі наша епідеміологічна ситуація більш-менш спокійна, грипу немає, нічого немає, тож нам боятися особливо немає чого. Коли є епідемія і великий відсоток осіб, які захворіли, відповідно розвивається високий рівень передачі та ймовірності зараження. А якщо хворих нема, то необхідності у будь-яких превентивних мірах немає", - сказав О. Назар.

Нагадаємо, з початку поточного року на адміністративних територіях країни зареєстровано 10268 випадків захворювання на кір.

Варто зазначити, у період до 2000 року, тобто поки не популяризували вакцинацію, у світі від кору помирало 2,6 млн. осіб щорічно. З моменту початку вакцинації світова смертність від кору знизилася на 74% - з 535 300 випадків смерті в 2000 році до 139 300 випадків у 2010 році.

Детальніше:  

http://amn.net.ua/ukr/news/events/8820