RSSВерсія для друку
Українцям, які їдуть відпочивати до Туреччини, необхідно вакцинуватися від жовтої лихоманки, малярії та сказу
03.08.2012

Туреччина належить до країн, у яких існують зони підвищеного інфекційного ризику, тож перед від’їздом до такої країни рекомендовано зробити всі необхідні щеплення. Про це в ексклюзивному коментарі  повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександр Кравчук, передає УНН.

"Держсанепідслужба рекомендує кожному подорожуючому перевірити свій вакцинальний статус. І в разі відсутності відомостей про деякі щеплення, необхідно довакцинуватися. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я подорожуючим, які перебувають у зонах ризику таких країн, як Єгипет, Таїланд та Туреччина, рекомендованою є профілактика жовтої лихоманки, малярії та сказу", – зазначив О.Кравчук.

Разом із цим, пильну увагу слід звернути і на інфекції, притаманні для низки інших азіатських країн, наприклад, Індії: перед поїздкою до неї варто щепитися від гепатиту А та черевного тифу. Плануючи їхати до Європи, варто звернути увагу на таку хворобу, як кліщовий енцефаліт і вберегтися від неї за допомогою того ж щеплення.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/kommentarii/10651