RSSВерсія для друку
Українці живуть на 14 років менше європейців
06.04.2012

Народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва повідомила, що українці живуть в середньому на 14 років менше, ніж жителі інших країн Європи. Про це вона сказала в Житомирській облдержтелерадіокомпанії під час зустрічі з медичним активом області.
Вона також зазначила складну демографічну ситуацію в Україні. За її словами, за останні 15 років Україна пережила важку демографічну кризу. "За цей період ми втратили 7 млн. українців, а народжуваність в нашій державі зараз - удвічі нижче, ніж смертність", - повідомила Бахтєєва.

Зокрема, за словами народного депутата, 66% українців хворіють і помирають від серцево-судинних захворювань, один мільйон стоїть на обліку у медиків з приводу онкологічних захворювань, стільки ж - через цукровий діабет. "Крім того, також 1 млн українських родин враховані у медиків через проблеми безпліддя", - зазначила народний депутат.

Бахтєєва зазначила, що професія медика сьогодні є особливо потрібною в українському суспільстві. Через це, на думку Бахтєєвої, "керівництво держави вважає реформу системи охорони здоров'я першочерговою, також дуже важливою для цієї реформи є сильна законодавча база".

В той же час Бахтєєва підкреслила, що вітчизняна система охорони здоров'я застаріла і її треба вдосконалювати. "До того ж і зарплата медиків вкрай низька, її потрібно підвищувати, це уряд буде робити поступово", - сказала народний депутат.

Джерело:
u-news.org.ua/3324-ukrayinc-zhivut-na-14-rokv-menshe-yevropeycv.html