RSSВерсія для друку
Україна займає перше місце по розповсюдженню ВІЛ в Європі
16.07.2012

В Україні існує загрозлива ситуація щодо розповсюдження ВІЛ-інфекції. Про це йшлося вчора під час круглого столу "Секс і здоров'я української нації. Медичні аспекти профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом" в Києві

Експерти запевняють, що за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції Україна вийшла на перше місце в Європі.

За прогнозними оцінками UNAIDS епідемія СНІДу в Україні нині є найбільш загрозливою у Європі: розповсюдження ВІЛ-інфекції серед дорослого населення складає більше 1,63%.

Україна займає друге місце серед країн світу, в яких розвивається епідемія ВІЛ/СНІДу.

За оцінками фахівців щоденно 87 людей інфікуються ВІЛ та близько 50 помирають від захворювань, викликаних ВІЛ.

Нагадаємо, за останніми даними, станом на 1 липня 2012 року, в Україні офіційно зареєстровано більш ніж 220 тис. хворих на ВІЛ. 

"В Україні наприкінці 2011 року серед вікової групи молоді 15-24 років за рахунок незахищених статевих контактів відбулося 79,8% зараження. Хлопці та чоловіки в цій групі становили 57,3%, а молоді дівчата були інфіковані 89%, тоді як частка молодих осіб, інфікованих ін’єкційним шляхом, становить 17,8%. На сьогодні, за останніми даними на 1 липня 2012 року в Україні офіційно зареєстровано більше 220 тис. випадків ВІЛ-інфекцій і на диспансерному обліку перебуває 124 тис. і 22 ВІЛ-інфіковані особи. А 21 тис. 831 людина вже мають діагноз СНІД", – запевняють експерти Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім.Громашевського АМН України.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/819652-ukrayina-zaymae-pershe-mistse-po-rozpovsyudgeennyu-vil-v-evropi/