RSSВерсія для друку
Україна взяла участь у міжнародній конференції з питань державного розвитку у сфері планування сім’ї
23.05.2012

Представники Міністерства охорони здоров’я, регіональних управлінь охорони здоров’я, медичної, наукової та громадської спільноти взяли участь у міжнародній конференції, присвяченій досвіду та досягненням програм Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в сфері планування сім’ї на території Європейського та Євразійського регіону, що проходила у м. Тбілісі (Грузія).

Під час конференції були представлені презентації від представників Албанії, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Росії з висвітленням досягнень державних програм, що працюють у сфері планування сім’ї. Зокрема, обговорювалися успіхи, проблемні питання та можливості щодо подальшого розвитку та політичної підтримки програм з питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї.

Участь у конференції партнерів державного та приватного сектору різних країн дала змогу поділитися своїми ідеями та розробити план дій для зміцнення сталого розвитку програм планування сім’ї, беручи до уваги зміни в напрямках політики кожної із країн.

Міністерством охорони здоров’я України спільно з регіональним представництвом USAID в Україні підготовлено презентацію «Партнерство державного та приватного сектору, направлене на зниження рівня абортів та збільшення використання контрацепції в Україні», яку представила заступник директора Департаменту охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Валентина Коломейчук.

 

Детальніше:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120523_2.html