RSSВерсія для друку
Україна та Туреччина: нові можливості обміну досвідом для медичних фахівців
10.06.2016

3 червня 2016 р. в приміщенні «Fairmont Grand Hotel Kyiv» відбулося розширене засідання Українського медичного клубу. Під час заходу було урочисто підписано Меморандум про співпрацю між Туреччиною та Україною, а також до уваги медичної спільноти представлено доповіді лікарів та науковців Університету Коча (Koç University), Туреччина. Також окреслено основні напрямки та результати проведення медичної реформи в Туреччині та проект Концепції розвитку системи охорони здоров’я на прикладі Києва.

Відкриваючи захід, його учасників привітав Іван Сорока, президент Українського медичного клубу, висловивши вдячність за підтримку та участь гостей з Туреччини, а також зазначив, що завдяки таким міжнародним проектам українські та турецькі лікарі мають можливість поділитися досвідом та вийти на якісно новий рівень надання медичної допомоги і, відповідно, дотримуватися головної та фундаментальної цінності для такого спеціаліста — забезпечення здоров’я людини.

У ході першої частини заходу, а саме під час Українсько-Турецького Самміту Здоров’я «Симпозіум з ендоскопічної хірургії», Ердал Аской (Erdal M. Askoy), головний лікар лікарні Університету Коча, розповів про історію створення та основні напрямки діяльності закладу. Так, найпершою некомерційною приватною лікарнею в Туреччині вважають Американський госпіталь (American Hospital of Istambul), який було засновано в 1920 р. Марком Брістолем, контр-адміралом військово-морських сил США. Також у цей же час засновано школу медичних сестер, яка стала невід’ємною частиною госпіталю. Госпіталь налічує 200 ліжок для надання загальної та невідкладної медичної допомоги та 62 ліжка інтенсивної терапії. Щорічно госпіталь обслуговує 20 тис. пацієнтів стаціонару, здійснює 10 тис. операцій, що охоплюють весь спектр хірургічних послуг, та надає допомогу 120 тис. хворих амбулаторно.

Детальніше