RSSВерсія для друку
Україна та Литва підписали низку двосторонніх документів про співпрацю
13.12.2016

У присутності Президента України Петра Порошенка та Президента Литовської Республіки Далі Грибаускайте, яка перебуває з робочим візитом в Україні, було підписано низку документів щодо розширення двосторонньої співпраці між державами.

Угоду між Міністерством екології та природних ресурсів України та Міністерством охорони навколишнього середовища Литви про співробітництво у сфері захисту навколишнього середовища підписали Міністр екології та природних ресурсів України Остам Семерак та Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Угода спрямована на посилення співробітництва в галузі охорони навколишнього природного середовища і раціонального використання природних ресурсів, а також взаємодії сторін з метою вирішення регіональних і глобальних екологічних проблем.

Меморандум про розуміння між Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я Литви підписали в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун та Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Меморандум має сприяти розширенню співпраці з Литвою у питанняхрозвитку/реформування системи охорони здоров’я в Україні, профілактики та контролю захворювань, вдосконалення політики в сфері медицини, медичної та психологічної реабілітації. Співпраця здійснюватиметься шляхом обміну інформацією, досвідом та фахівцями, проведення тренінгів та спільних досліджень.

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс підписали Протокол про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Державною інспекцією праці Литви.

Документом визначено форми двосторонньої співпраці: обмін експертами, організація практичних занять, участь у конференціях та інших заходах, організованих сторонами, обмін інформацією про працівників, які виконують роботи на територіях обох країн на умовах найму.

Детальніше...