06.11.2017

Голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Канаровська повідомила, що нижче за цим показником йдуть Сомалі та Судан.

«При цьому в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун вирішила замінити «швидкі» парамедиками. Тим часом тільки в Києві щодня швидка допомога виїжджає на 2500 викликів. Кількість інсультів у киян коливається від 20 до 40 на день. Залежно від фізичного навантаження, погоди та магнітних бур. Щодня стається також мінімум 15 інфарктів. Плюс 250 викликів на день до дітей через екстремальні випадки», — повідомила Канаровська.

Окремо профспілки та департаменти охорони здоров’я ОДА постійно повідомляють про  зростаючу кількість   викликів на температуру, та інше. Роботи багато, а працювати за низьку зарплатню майже ніхто не бажає. Нові працівники приходять, місяць працюють та йдуть через великі навантаження.

Також голова ради Київської міської профспілки повідомила, що багато викликів йде на онкохворих та інших важких хворих, наприклад, щоб доставити уколи. Таку функцію служба парамедиків просто не потягнуть.

Нагадаємо, що МОЗ планує з наступного року запустити програми навчання парамедиків у медичних університетах країни. Планується, що через три роки лікарі швидких перейдуть працювати в відділення інтенсивної терапії. Їх місце займуть парамедики.

Джерело