RSSВерсія для друку
Україна отримала членство у міжнародній асоціації Autism Europe
21.05.2012

На останній Генеральній Асамблеї Autism Europe, яка пройшла в Стамбулі, Україна в особі Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму "Дитина з майбутнім" отримала асоційоване членство в міжнародній асоціації Autism Europe, а засновник Фонду Інна Сергієнко була обрана одним із консулів організації. Про це повідомили у прес-службі організації.


На сьогоднішній день в Україні немає системної допомоги людям з аутизмом, тому для нашої країни критично важливий доступ до превеликий досвіду, який має ця асоціація. Адже учасники Autism Europe протягом останніх 30 років вирішували питання, перед якими сьогодні перебуває Україна.


В рамках співпраці з асоціацією українські представники отримають можливість спілкуватися з людьми, які в своїй країні успішно вирішують проблеми людей з аутизмом. Засновник Фонду І.Сергієнко буде Консулом асоціації протягом чотирьох років.


"Ми домовилися з рядом представників з Німеччини, Австрії, Хорватії про обмін досвідом та фахівцями, - сказала Інна Сергієнко. - Мої дії як Консула Autism Europe в першу чергу будуть спрямовані на побудову системи надання допомоги людям з аутизмом різного віку".


Довідка. Аутизм— вроджене психічне захворювання, що характеризується нездатністю хворого до взаємодії із зовнішнім світом — і виникаючими з цього факту порушеннями в соціалізації. Хворий типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією; проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані "острівці знання" — області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

Джерело:
www.unn.com.ua/ua/news/727208-ukrayina-otrimala-chlenstvo-u-migenarodniy-asotsiatsiyi-autism-europe/