RSSВерсія для друку
Україна на 99-ій сходинці світового рейтингу здоров'я
15.08.2012

Агентство Bloomberg склало рейтинг стану здоров'я жителів різних країн. І результати для Росії невтішні. Зі 145 позицій вона зайняла 97 місце, повідомляє портал " Новини миру". Республіка Білорусь влаштувалася на 91 місці.

На 99 місці розташувалася  Україна. Це поставило її між Іраком і Пакистаном (Ірак знаходиться на 98 рядку). А ось найкраще себе почувають жителі Сінгапуру. На другому місці італійці, на третьому - австралійці. Після Австралії йдуть Швейцарія, Японія, Ізраїль, Іспанія, Нідерланди, Швеція і Німеччина. Самі нижні позиції рейтингу віддані Мозамбику, Чад, Конго, Лесото і Свазиленду.

Колишні республіки Союзу обійшли Росію за рівнем здоров'я. Грузія - на 71 місці, Вірменія і Латвія - 79 місце. Литва - 81 позиція, Таджикистан - 84-я, Узбекистан - 85-я, Азербайджан - 87-я.

Відомо, що рейтинг складається, спираючись на низку показників: тривалість життя громадян, рівень дитячої смертності, причини, що викликають смертність, показники смертності для різних вікових груп, число курців, ВІЛ-інфікованих, споживання алкоголю, фізична активність, екологія.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/11059