RSSВерсія для друку
Україна хоче вступити в Європейську мережу Уповноважених з прав дитини
18.05.2012

Україна готова виконати рекомендації для набуття членства в Європейській мережі Уповноважених з прав дитини (ENOC), яка об’єднує 27 країн. Про це сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час зустрічі з Уповноваженим з прав дитини Польщі, головою ENOC Мареком Міхаляком, повідомили  у прес-службі глави держави.

"Ми вважаємо для себе надзвичайно важливим набуття членства України в Європейській мережі дитячих омбудсменів. Тому ми готові крок за кроком виконати ті пропозиції, які будуть надходити від ENOC з тим, аби поетапно набути членства", - сказав Юрій Павленко.
У свою чергу Уповноважений з прав дитини Республіки Польща назвав позитивним рішення щодо запровадження в Україні інституту захисту прав дитини та перші результати роботи в цій сфері в нашій державі.

"Всі ці результати повинні мати наслідком певні рекомендації, втілення яких у життя має покращити долю дитини", - зазначив він.

Юрій Павленко підкреслив, що для України важлива оцінка європейської та світової спільноти ситуації із захистом прав дітей в Україні.

"І ми готові перейняти досвід Польщі у цьому напрямку", - зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.

Детальніше :

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/8077