RSSВерсія для друку
Україна готує запит на 2 фазу гранту Глобального фонду за компонентом "туберкульоз"
07.08.2012

В Україні визначено терміни та відповідальних за підготовку запиту на 2-гу фазу гранту 9-го раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом "туберкульоз", наразі буде готуватись запит на 2 –гу фазу гранту. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних захворювань.

Відповідальними за написання запиту від державного сектору призначено Держслужбу України соцзахворювань, від міжнародних організацій – Бюро ВООЗ в Україні. Також до співпраці будуть залучені Державна пенітенціарна служба України, а також Благодійний фонд «Розвиток України».

"Одним із найголовніших пріоритетів у реалізації гранту залишиться виявлення та лікування мультирезистетнтного туберкульозу. Зважаючи на те, що 3 серпня поточного року рішенням Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу новим основним реципієнтом грантових коштів обрано ПРООН (Програма розвитку ООН) в Україні, важливим фактором успішності стане співпраця та партнерське взаєморозуміння попереднього (Благодійний фонд «Розвиток України») та новообраного реципієнтів», - заявила голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/856157-ukrayina-gotue-zapit-na-2-fazu-grantu-globalnogo-fondu-za-komponentom-tuberkuloz/