RSSВерсія для друку
Україна досягла показника країн Єврорегіону у зниженні материнської та малюкової смертності
11.02.2014

«Показник малюкових втрат знизився на 13,2 відсотки. В цьому напрямку Україна практично досягла показника країн Єврорегіону», – заявила під час брифінгу «Ключові пріоритети і результати діяльності МОЗ України у 2013 році та основні завдання на 2014 рік», який відбувся сьогодні в МОЗ України, Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова.

Вона розповіла, що у 2011 році показник смертності новонароджених становив 9,12 на 1 000 народжених живими, у 2012 році – 8,6, а на кінець 2013 року він зменшився до 7,9. Найкращі результати в цьому напрямку демонструють Полтавська та Київська області, а також Автономна республіка Крим.

«Рівня країн Єврорегіону нам вдалося досягти і за показниками материнських втрат, – зауважила Раїса Богатирьова. – Зниження показника материнської смертності від початку реформи медичного обслуговування та реалізації Національного проекту «Нове життя» відбулося на 21%. Тут серед лідерів – Одеська область, АР Крим». Жодного летального випадку молодої матері протягом двох останніх років не було зафіксовано у Миколаївській і Чернівецькій областях, зазначила урядовець. За минулий рік не було втрачено жодного життя породілля на Кіровоградщині та Тернопільщині.

Джерело