23.05.2018

При цьому невеликі коливання температури протягом дня, що представляють собою безперервний процес, мають не дуже великий вплив на імунітет, оскільки підпорядковуються 24-годинному циклу.
Вчені з університету Уоріка та Манчестера з'ясували, що в організмі людини функціонує "клітинний годинник", який активує роботу імунної системи, а підвищена температура тіла прискорює дію цього годинника. Задіявши математичне моделювання клітин, британські дослідники зазначили, що білки Neclear Factor kappa B включаються в роботу, коли у людини піднімається температура (нехай навіть незначно).

За словами вчених, ці білки починають переміщатися в ядро клітини і назад, що в свою чергу призводить до підвищення активності з боку імунної системи. Порушення в процесі включення білків може сприяти захворюваності. "При температурі тіла 34 градуси годинник NF-кВ сповільнюється. При більш високих температурах, ніж нормальна температура тіла, годинник NF-кВ прискорюється. Коли NF-кВ-білок неконтрольований, то може виникнути хвороба Крона, псоріаз та ревматоїдний артрит", - повідомили автори роботи.

Детальніше https://health.unian.ua/worldnews/10126736-ucheni-poyasnili-chomu-ne-mozhna-zbivati-temperaturu-bez-neobhidnosti.html