05.11.2012

Херсонська область буде залучена в якості пілотного проекту для розбудови медико-реабілітаційних центрів в інших областях України. Про це сказала віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час робочої поїздки на Херсонщину, повідомили УНН у прес-службі МОЗ.

Раїса Богатирьова відвідала Міжнародну клініку відновлювального лікування професора Володимира Козявкіна "InterMedicalEcoCity" та ознайомилася з ходом та перспективами будівництва унікального мультифункціонального реабілітаційного центру, перша черга якого вже збудована.

Через півтора року, коли медичне Еко-місто запрацює на повну потужність, заклад зможе приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 1000 пацієнтів щодня, наголосила Раїса Богатирьова. Віце-прем'єр-міністр звернула увагу на той факт, що потреба у створенні в Україні потужного реабілітаційного центру дуже велика. Адже при тому, що 10% громадян, які мають захворювання нервової системи, потребують невідкладної медичної допомоги, близько 90% хворим необхідна вчасна та якісна реабілітація.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1011926-u-vsih-regionah-ukrayini-rozbuduyut-meregeu-suchasnih-mediko-reabilitatsiynih-tsentriv/