RSSВерсія для друку
У Вінницькій області відбулася конференція щодо розвитку хоспісної та паліативної допомоги населенюю
24.05.2013

На базі Вінницького Національного медичного університету ім. М.І.Пирогова  відбулась конференція «Розвиток паліативної та хоспісної допомоги населенню Вінницької області в умовах реформування системи охорони здоров'я: стан, проблеми та перспективи розвитку».

Організатори заходу: Вінницька обласна державна адміністрація, Вінницький Національний медичний університет ім. М.І.Пирогова, департамент охорони здоров'я та курортів ОДА, департамент охорони здоров'я Вінницької міської ради, Всеукраїнська громадська організація «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги», громадські організації «Паросток» та «Сталість».
На конференції розглядались питання створення системи паліативної та хоспісної допомоги в Україні, у Вінницькому регіоні, стан та перспективи її розвитку, організаційно - правові засади підготовки фахівців з паліативно-хоспісної допомоги у Вінницьких медичних навчальних закладах, духовний супровід паліативних хворих, співпраця медичних установ та неурядових організацій в формуванні дисциплінарної команди для здійснення паліативної та хоспісної допомоги особам, які її потребують.

 

Детальніше…