RSSВерсія для друку
У Вінниці затвердили міську програму імунопрофілактики
17.08.2012

Виконавчий комітет Вінницької міської ради затвердив проект рішення "Про затвердження "Міської програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2012-2015 роки". Основною метою цієї програми є зниження рівня захворюваності на інфекції, які керуються засобами специфічної профілактики, повідомляє УНН.

Як повідомив головний державний санітарний лікар міської СЕС Олександр Сорочан, одним із вирішальних чинників зниження захворюваності на керовані інфекції є високий відсоток охоплення населення щепленнями, що розвиває "колективний імунітет".

"У цьому випадку відбувається процес передачі збудника захворювання від людини до людини сповільнюється та зменшується циркуляція патогену. Проте, на жаль, сьогодні рівень колективного імунітету проти деяких інфекцій в місті недостатній: в поточному році проти дифтерії захисні титри виявлені лише у 73,4%, проти правця – у 95,7%, кору - у 87%. Відмови від проведення профілактичних щеплень – це одна з основних проблем імунопрофілактики. Кількість відмов становить близько 7 тисяч осіб, серед дітей у віці до 14 років – 5 тисяч, що складає в різних вікових групах від 5,4 до 14,6% загальної кількості підлягаючих щепленню дітей", - зазначив Олександр Сорочан.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/11123