RSSВерсія для друку
У Вінниці відкрито перший в Україні міжрегіональний тренінговий центр з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу
20.07.2012

На базі Вінницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом у Вінниці відкрито перший в Україні міжрегіональний тренінговий центр з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Захід відбувся в рамках виконання програми гранту 10 раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

У заході взяли участь Голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна, директор ДУ «Український Центр СНІДу МОЗ України» Наталія Нізова, заступник голови Вінницької обласної Ради Юрій Медведєв, начальник Управління охорони здоров’я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації Лідія Діденко та інші учасники.

«З метою створення тренінгового центру між ДУ «Український Центр СНІДу МОЗ України», Вінницьким національним медичним університетом ім. М.І. Пирогова та Вінницьким обласним центром профілактики та боротьби зі СНІДом підписано угоду про співпрацю, - зазначив головний лікар Вінницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, керівник тренінгового центру Ігор Матковський. - У травні та черні 2012 р. на базі центру пройшли підвищення кваліфікації з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу перших 15 лікарів».

За словами директора ДУ «Український Центр СНІДу МОЗ України» Наталії Нізової, створення тренінгового центру дозволить зміцнити та удосконалити систему підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів медичного і немедичного профілю з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу на всіх рівнях надання послуг з ВІЛ-інфекції/СНІДу в контексті реформи охорони здоров’я, а також інституалізувати її до державної системи вищої медичної освіти в Україні.

Джерело:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120719_0.html