RSSВерсія для друку
У Тропічній Африці поширюється ВІЛ, що не реагує на лікування
24.07.2012

За останні десять років у цьому регіоні значно зріс відсоток ВІЛ-позитивних з вірусом, який не реагує на терапію, констатують фахівці ВООЗ з Університетського коледжу Лондона, які досліджували 26000 людей, передає ВВС.

Несприйнятливість може розвиватися, якщо людина не дотримується режиму лікування, а лікар вчасно це не відстежив, перевівши пацієнта на новий препарат. Найвищі темпи зростання резистентного вірусу відзначаються в Східній Африці (29% на рік). У Південній Африці - 14% на рік. А в Латинській Америці, Західній і Центральній Африці поки все без змін.

Доктора Сільвія Бертанольо і Равіндра Гупта вважають: дана тенденція негативно позначається на зусиллях, що робляться організаціями, які борються з ВІЛ. Більш того, аналогічна проблема може стати актуальною і для розвинених країн найближчим часом. Приміром, не виключено, що в Британії і США показник резистентності досягне 10%.

На даний момент в арсеналі медиків антиретровірусна терапія. Вона гальмує розвиток інфекції і запобігає розвитку СНІДу, продовжуючи життя і знижуючи ймовірність зараження оточуючих. Проте вірус здатний мутувати в тілі, звикаючи до ліків. Будь-яка з сучасних схем лікування, в кінцевому  резульатіт вимагає зміни. Також є питання індивідуальної несприйнятності деяких препаратів.

 

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/v%D1%96lsn%D1%96d/10312