RSSВерсія для друку
У Тернополі померла жінка, не дочекавшись допомоги лікарів
09.03.2012

У Тернополі жінка померла, так і не дочекавшись допомоги лікарів, стверджує її син.

І розповідає, що вирішив відвезти матір до обласного центру, бо в її селі Могилівка лише фельдшер, який не міг встановити діагноз. Жінка скаржилась на болі у хребті.

На під’їзді до Тернополя хворій стало гірше. Син приїхав до найближчої 3-ї лікарні, але з приймального відділення вийти і оглянути недужу медики відмовились. Самостійно ж рухатись вона не могла, а син побоявся брати її на руки, бо від болю матір сильно кричала.

«Мама ще казала, чого вони не йдуть, і я знов полетів, почав їх просити, щоб вони врятували маму. Але вони не хотіли і постійно говорили, що ми вам і так не поможемо», - розповідає потерпілий Богдан Ірза.

Богда Ірза тричі просив допомоги, але все було марно. Лише невропатолог, яка підійшла, підштовхнула до чоловіка візок.

Так і не оглянувши хвору, медики порадили відвезти її в інші заклади. Богдан забрав стареньку у машину і почав викликати швидку.

«Швидка допомога дуже довго не їхала. Це було мінімум 50 хвилин. Мама просила допомоги, а я не міг їй нічим допомогти», - розповідає Богдан.

Жінка померла, не дочекавшись швидкої. А медиків 3-ї лікарні за недбалість покарали лише доганою.

В прокуратурі сказали, що згідно з патологічним дослідженням, у жінки було настільки хворе серце, що шансів вижити вона не мала. Тобто, навіть, якби лікарі не були такими байдужими і відгукнулися на біду, старенькій нічим би не зарадили. Та синові від цього не легше, він переконаний, що втратив матір саме через медичну недбалість, хоча й розуміє, що довести це буде важко.

http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1443401#main