RSSВерсія для друку
У столиці запровадили цільову програму підтримки лікарів «Місцеві стимули»
13.11.2013

З метою поліпшення якості надання медичних послуг мешканцям столиці та підвищення соціального захисту працівників закладів охорони здоров’я, депутати Київради ухвалили рішення про затвердження цільової програми «Місцеві стимули» на 2013-2016 роки.

За відповідне рішення проголосував 81 депутат. Згідно з документом запроваджується система заохочувальних заходів для підняття престижності роботи в комунальних медичних закладах Києва. Зокрема, йдеться про забезпечення житлом працівників первинної мережі, в першу чергу молодих фахівців, у разі укладання з ними контракту на термін роботи не менше десяти років у частині виконання міської цільової програми «Доступне житло».

Також передбачене встановлення та виплата працівникам амбулаторно-поліклінічних і лікувально-профілактичних закладів муніципальної надбавки (за інтенсивність і напруженість) до посадового окладу гарантовано на рівні 20% (із наступним підвищенням).

Крім того, заплановане встановлення та виплата працівникам швидкої медичної допомоги та відділень паліативної (хоспісної) допомоги – до 50% посадового окладу.

Джерело