RSSВерсія для друку
У столиці за підтримки МОЗ пройде "Школа медичної журналістики"
30.01.2013

31 січня – 1 лютого у Києві за підтримки Міністерства охорони здоров`я України відбудеться освітньо-роз`яснювальний соціальний проект для представників ЗМІ "Школа медичної журналістики".

Мета проекту - удосконалення практичних медіанавичок та підвищення професійної кваліфікації журналістів у висвітленні питань охорони здоров'я, зокрема уникнення викривленого висвітлення інформації в галузі медицини та фармацевтики.

Семінар проводиться вперше, його стартовою темою буде онкологія - "Попередимо рак разом!". Лектори розтлумачать наскільки важливо доступно і об’єктивно інформувати людей про причини виникнення раку, перші ознаки захворювання, можливості та способи сучасної медичної допомоги і профілактики цієї недуги.

Організатори проекту планують навчити журналістів подачі матеріалів щодо інформування українців про можливості діагностики та інноваційного лікування онкологічних захворювань. Ініціатори переконані, що реалізація проекту дозволить підвищити обізнаність громадян, сприятиме підвищенню їхньої відповідальності за власне здоров'я і, як результат, виявленню злоякісних новоутворень на ранніх стадіях.

До участі у семінарі надійшло понад 180 заявок журналістів із усіх регіонів держави. Під час заходу представники ЗМІ дізнаються про ситуацію в Україні та сучасні методи лікування раку, також правила написання публікацій на тему онкології та зможуть сформувати базу даних експертів в області онкології.

Джерело