RSSВерсія для друку
У США проведуть випробування кубинської протипухлинної вакцини
14.05.2015

Американський Онкологічний інститут Розвелла Парку уклав угоду з кубинським Центром молекулярної імунології про проведення клінічних досліджень протиракової вакцини Cimavax на території США. В подальшому препарат може бути зареєстрований Адміністрацією з контролю за продуктами і ліками США (FDA), пише med2.ru.

Як заявив виконавчий директор Онкологічного інституту, фахівці центру мають намір удосконалити вакцину, зробивши її більш ефективною.

Кубинські вчені працювали над створенням терапевтичної вакцини проти раку легень більше 25 років. Препарат був схвалений для застосування на території країни в 2011 році. Як показали клінічні дослідження, застосування Cimavax збільшує середню тривалість життя пацієнтів на 4-6 місяців.

Cimavax є інгібітором епідермального фактора росту (EGF) – білка, що грає важливу роль у рості та діленні клітини. Введення вакцини призводить до утворення антитіл, які зв'язуються з молекулами епідермального фактора росту і перешкоджають їх взаємодії з рецептором, в тому числі і на поверхні пухлинних клітин, тим самим гальмуючи ріст пухлини. Детальніше:http://health.unian.ua/worldnews/1077747-u-ssha-provedut-viprobuvannya-kubinskoji-protipuhlinnoji-vaktsini.html