RSSВерсія для друку
У США майже знайшли спосіб вилікувати СНІД
23.07.2012

Людство наближається до перемоги над СНІДом, – про це говорили учасники міжнародної конференції зі СНІДу, що відкрилася у Вашингтоні. Протягом тижня 25 тис. учасників з 190 країн обговорюють нові підходи до боротьби з пандемією. Про це повідомляє Euronews.

На відкриття завітали численні зірки, серед них акторка Шарон Стоун.

Тим часом у парку у центрі Вашингтона активісти розгорнули величезну ковдру, кожен клаптик якої символізує людину, що померла від СНІДу.

Її почали робити ще чверть століття тому, а зараз їй забракло б території всього парку. Тому ковдру виставляють частинами у півстотні місць американської столиці.

“Я сам живу із ВІЛ вже 25 років, і я думав, що вже давно стану клаптиком цієї ковдри. Але я живий. Я тут, я бачу це і я розумію, як багато людей пішли з життя раніше від мене. Але якби ми мали достатньо ресурсів та докладали б більше зусиль для боротьби, багато кого вдалося б врятувати,” – говорить один з активістів.

Якби таку ковдру робили українці, вона б, мабуть, вийшла чималою. За даними ООН, епідемія ВІЛ/СНІДу в Україні є наймасштабнішою серед країн Європи. Статистика Міністерства охорони здоров‘я говорить про майже 1% ВІЛ-інфікованих, неофіційно – їх майже вдвічі більше.

Джерело:  

http://www.unn.com.ua/ua/news/832521-u-ssha-maygee-znayshli-sposib-vilikuvati-snid/