RSSВерсія для друку
У штаб-квартирі ВООЗ підпишуть Протокол про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами
28.12.2012

10-11 січня в штаб-квартирі Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у Женеві відбудеться офіційна церемонія, присвячена підписанню державами Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами. Після цього свій підпис під цим новим юридично-обов'язковим документом представники держав зможуть поставити в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, передає УНН.

У новому Протоколі викладені правила боротьби з незаконною торгівлею тютюновими виробами за допомогою контролю за мережею поставок. У ньому дано визначення протиправним діям і вказуються заходи по їх припиненню.

Відповідно до Протоколу, пропонується створити глобальні системи відстеження потоків тютюнових виробів. У документі містяться інші положення, що відносяться до ліцензування, відповідальності, до обміну інформацією та взаємної правової допомоги.

Експерти ВООЗ відзначають, що незаконна торгівля підвищує доступність сигарет, що сприяє поширенню тютюнової епідемії. Вона також підриває економіку країн і політику урядів по боротьбі проти тютюну. Протокол заснований на статті 15 Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну і доповнює її.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/15429