RSSВерсія для друку
У "Школі пацієнта" провели перше заняття на тему реформування системи охорони здоров'я
19.01.2012

"Реформа у системі охорони здоров'я проводиться у першу чергу для пацієнтів. А тому, яких би аспектів не стосувалися зміни, інформування населення та проведення просвітницької роботи є чи не найважливішим нашим завданням", - зазначив заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов під час першого заняття спільного освітньо-просвітницького проекту Всеукраїнського Лікарського Товариства та Головного управління охорони здоров'я м. Києва "Школа пацієнта", присвяченого питанням реформування системи охорони здоров'я.

У першому занятті, що відбулося днями у Центральній районній поліклініці Дніпровського району, взяли також участь начальник ГУОЗ м. Києва Віталій Мохарєв, Президент ВУЛТ Олег Мусій, начальник УОЗ Дніпровського району Даніель Карабаєв, громадські організації, пацієнти. Під час заходу обговорювалися питання І етапу реформування у пілотних регіонах та районах, зокрема - створення амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги  та підготовка лікарів загальної практики/сімейної медицини.

Пацієнти мали змогу ще раз у доступній формі, з перших уст почути про усі етапи реформування, їх мету, хід та перші результати упровадження реформ на усіх ланках системи охорони здоров'я, відверто поспілкуватися із представниками вищого керівництва, а головне, - отримати відповіді на конкретні запитання. Людей найбільше цікавили їх можливості як пацієнтів внаслідок реформи, а також у яких випадках звертатися за допомогою до сімейного лікаря.

Дніпровський район м. Києва, де реалізується пілотний проект реформування, став піонером у проведенні циклу занять з цієї тематики. Надалі їх проведення продовжиться й у інших районах столиці.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120118_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...