RSSВерсія для друку
У Шевченківському районі Львова відкрили амбулаторію сімейної медицини для 3500 мешканців
22.04.2015

Для мешканців Шевченківського району міста Львова відкрили амбулаторію сімейної медицини 1-ої міської клінічної лікарні імені Князя Лева.

У прес-службі міської ради повідомили:

«Для мешканців Шевченківського району відкрили амбулаторію сімейної медицини 1-ої міської клінічної лікарні імені Князя Лева на вулиці Лінкольна, 53. Відтак, 13 500 мешканців вулиць Лінкольна, Миколайчука, Хвильового, Паньківського, Шполянська, Господарська, Чигиринська, Очаківська, Селянська, Льняна, ІКревецького, Тичини, Уманська, Інструментальна, Замарстинівська, Хмельницького, Липинського, Промислова, Грінченка й Збоїща відтепер можуть швидко та якісно отримати допомогу медиків неподалік дому. начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів також:

«На сьогодні у Львові функціонує 12 амбулаторій сімейної медицини. Сьогодні відкрили 12-ту АСМ, у складі 1-ї міської лікарні – це 5-та, тому що зона обслуговування 1-ї міської лікарні дуже велика, охоплює значну територію Шевченківського району. 

Власне, у віддалених зонах проживання ми намагаємось створювати амбулаторії. Взагалі, з погляду державної політики в галузі охорони здоров’я, держава від нас вимагає, щоб ми створювали амбулаторії в місцях щільного проживання населення для сімейних лікарів. Щоб мешканець, вийшовши з під’їзду, пройшов декілька кроків і потрапив до сімейного лікаря. Або ж якщо пацієнт не може прийти, то викликає до себе сімейного лікаря з амбулаторії. Це покращує доступність до первинної медичної допомоги.» 

Джерело: dailylviv.com/news/medytsyna/u-shevchenkivskomu-raioni-lvova-vidkryly-ambulatoriyu-simeinoyi-medytsyny-dlya-3500-meshkantsiv-video-17990