RSSВерсія для друку
У семи регіонах України здійснено перевірку виконання заходів протидії туберкульозу
26.12.2013

Представники Держслужби України соцзахворювань здійснили низку моніторингових візитів до областей України з високим рівнем захворюваності на туберкульозу. Метою поїздок стало надання практичної допомоги для ефективної реалізації заходів з діагностики та лікування туберкульозу. Протягом листопада-грудня поточного року проведено перевірку виконання зазначених заходів у семи регіонів: Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, Волині, Рівненщини, Київщини та м. Києва.

До складу комісії з перевірок також увійшли представники ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України», ДУО «Політехмед», ДУ «Національний інститут фтизіатрії та пульмонології ім.Ф.Г.Яновського АМН України», а також обласних державних адміністрацій.

Як зазначила Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна, під час перевірок увага була приділена не лише якості та системності виконання заходів боротьби з туберкульозом, визначенні проблемних питань в процесі роботи фтизіатричної служби, а й баченні та пропозиціям регіонів щодо подолання цих проблем.

Джерело