RSSВерсія для друку
У Росії на законодавчому рівні обмежують аборти
20.07.2011

Президент  РФ Дмитро Медведєв підписав закон, що знаменує собою перші з комуністичних часів кроки з обмеження абортів, пише The New York Times.

За новими правилами, клініки, які здійснюють аборти, повинні присвячувати 10% своєї реклами опису небезпек абортів для здоров'я жінки. Опис абортів як безпечної медичної процедури оголошується незаконним.   Більш жорсткі обмеження абортів можуть бути введені після того, як парламент РФ розгляне восени окремий законопроект.

"У радянські роки аборти були безкоштовні і необмежені з кінця 1960-х. За останні роки дискусії про аборти стали нагадувати дебати, що ведуться в США з цього питання ", - відзначає автор статті Софія Кишковськи.  Медведєв зробив боротьбу проти спаду народжуваності і скорочення населення, яке нині становить майже 143 млн осіб, відмінною рисою свого президентства. Дружина Медведєва Світлана також бере участь в цій боротьбі. Її Фонд соціально-культурних ініціатив проводить рекламуються в інтернеті кампанію під девізом "Подаруй мені життя! ", в рамках якої поширюються брошури та інші просвітницькі матеріали, проводяться акції, такі як «тиждень боротьби з абортами».

pravotoday.in.ua/ru/press-centre/news/news-4669/