RSSВерсія для друку
У Росії боротьбу з раком грудей запропонували винести на федеральний рівень
29.06.2012

Рада Федерації запропонувала створити програму з боротьби з раком молочної залози. З такою пропозицією верхня палата російського парламенту звернулася до  уряду РФ, повідомляє РИА Новости з посиланням на голову комітету Радфеда з соціальної політики Валерія Рязанського.
За словами Рязанського, профілактику та лікування раку грудей необхідно виділити в окрему держпрограму або відповідним чином розширити вже існуючу.  Він додав, що МОЗ повинен вирішити це питання і представити свої пропозиції уряду до вересня 2012 року.

Згідно з даними МОЗ, кожен п'ятий випадок онкологічних захворювань серед жінок складають пухлини молочної залози. Представник Ради Федерації зазначив, що щодня в Росії близько 47 дітей залишаються сиротами в результаті смерті жінок від раку грудей.
Високі показники смертності Рязанський пов'язує з пізнім виявленням злоякісних новоутворень грудей, а також низькою обізнаністю росіянок про дану групу захворювань. Зазначені проблеми він пояснює недостатнім фінансуванням профілактики і лікування. За його даними, наразі на одну пацієнтку з раком грудей виділяється близько 15 тисяч рублів на рік.
Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/9550