RSSВерсія для друку
У Національному інституті раку за два дні провели більше 40 складних операцій
28.11.2012

На території Національного інституту раку на повну потужність запрацював новий хірургічний корпус. За перші два дні активної роботи його спеціалісти провели 44 складні операції із порятунку хворих на онкологію. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Хірургічний корпус має два відділення реанімації і 16 унікальних операційних блоків (об'єкти такого класу в Україні були збудовані вперше). Вони забезпечені сучасними пересувними діагностичними рентгенівськими системами, апаратами штучної вентиляції легенів та операційними столами. Зазначене медичне обладнання дозволяє підвищувати точність діагностики, якість оперативних втручань та розширювати терапевтичні можливості лікування злоякісних пухлин.

За словами лікарів, функціонування корпусу, головним чином, передбачає не розширення лікувального фонду, а поліпшення санітарно-гігієнічних умов та якості лікування. Корпус розрахований на 160 ліжок з комфортними умовами для перебування хворих у дво- та тримісних палатах. Туди було переведено відділення дитячої онкології, пластичної та реконструктивної урології, пухлин грудної порожнини, пухлин черевної порожнини та заочеревинного простору.

Відкриття нового хірургічного корпусу дозволило НІР збільшити майже на 11 % кількість хворих, які отримали сучасну високоспеціалізовану медичну допомогу (за даними лікарняного реєстру загальна кількість хворих у стаціонарі НІР за 9 місяців цього року становила 11 583 пацієнта, порівняно з аналогічним періодом минулого року – 10 476 осіб), а також на 8 % підвищити рівень охоплення хворих спеціальним лікуванням (із 3 575 пацієнтів минулого року до 3 858 осіб цього року). 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1056720-u-natsionalnomu-instituti-raku-za-dva-dni-proveli-bilshe-40-skladnih-operatsiy/