RSSВерсія для друку
У МОЗ відбулась презентація автомобілів швидкої медичної допомоги - реанімобілів "Форд" типу С
24.09.2012

Міністерство охорони здоров'я наразі отримало 11 реанімобілів "Форд" типу С. Найближчими днями авто надійдуть до пілотних регіонів - Винницької, Дніпропетровської, Донецької області та м. Києва.

Фахівцями Міністерства охорони здоров'я було оглянуто реанімобілі на відповідність Національному стандарту. У огляді, зокрема, взяли участь заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, фахівці відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України. Було оцінено можливості та переваги карет швидкої медичної допомоги даного класу.

Найголовнішою відмінністю автомобілів типу С від В є їхнє облаштування, що дає можливість надавати всю необхідну реанімаційну допомогу хворим просто на місці, відзначив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов: "Як бачимо, це не просто машина для транспортування хворого - це автомобіль вищого класу, що у першу чергу підтримує основні життєві константи потерпілого, який перебуває навіть у вкрай важкому стані. Зокрема, дефібрилятор, на відміну від такого ж у класі В, має функції кардіомонітора, він дозволяє спостерігати за станом хворого, запобігати виникненню аритмії тощо".

Також важливим, на думку спеціалістів профільного відомства, є просторість карет. "Тут є можливість вільного та легкого доступу лікаря до хворого, і, разом з тим, усе необхідне для проведення реанімації - під руками", - підкреслив Олександр Толстанов.

Детальніше:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120924_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...