RSSВерсія для друку
У МОЗ України відбувся експертний круглий стіл з проблем безперервної освіти медичних працівників
25.12.2014

25 грудня у МОЗ України відбувся експертний круглий стіл «Реформа медичної освіти та участь профільних асоціацій в безперервній освіті медичних працівників» за ініціативи Міністерства охорони здоров'я України, Асоціації правників України, громадської ініціативи «Право на здоров'я» і Асоціації стоматологів України.

 

У круглому столі взяли участь представники МОЗ України, Департаментів охорони здоров’я КМДА та КОДА, профспілок медпрацівників, а також практикуючі лікарі, юристи, керівники профільних медичних організацій та журналісти спеціалізованих ЗМІ.

 

Заступник Міністра охорони здоров'я України Наталя Лісневська відкрила захід та висловила сподівання, що сьогоднішня дискусія пройде у форматі жвавої та енергійної дискусії, за результатами якої будуть проведені відповідні заходи, що сприятимуть реформі медичної галузі.

 

Експерти Стратегічної дорадчої групи при МОЗ України Володимир Курпіта, Андрій Гук, Олег Петренко та Роман Фіщук презентували присутнім пропозиції щодо побудови нової системи охорони здоров'я та впровадження самоврядності в медичній сфері.

 

За словами Володимира Курпіти, в ході роботи Стратегічної дорадчої групи було опрацьовано близько 45 звітів, досліджено результати реалізації пілотних проектів в регіонах, а також запропоновано бачення реформування медичної системи України. Відповідно, реформування має відбуватися за напрямком створення інституту громадського здоров’я, фінансування та управління галуззю, кадрової політики, запровадження професійного менеджменту, переходу до європейських стандартів регулювання тощо.

 

Член правління Асоціації стоматологів України, професор кафедри ортопедичної стоматології Львівського національного університету ім. Д. Галицького Ярослав Заблоцький презентував присутнім доповідь щодо світового досвіду у сфері дипломної та безперервної освіти медичних працівників та можливостей впровадження таких підходів в Україні.

 

Голова Комітету з медичного права АПУ, директор ЮК «МедАдвокат» Олена Беденко-Зваридчук зупинилась у своєму виступі на проблемах самоврядування в медицині, атестації та персональному ліцензуванні медичних працівників, а також ролі профільних асоціацій.

 

Прес-служба МОЗ України