RSSВерсія для друку
У МОЗ України відбулася селекторна нарада, присвячена Міжнародному дню прав людини
04.12.2013

Під головуванням заступника Міністра охорони здоров'я України Романа Богачева відбулась селекторна нарада з представниками регіональних психіатричних закладів, присвячена Міжнародному дню прав людини.

У нараді взяли участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, головний позаштатний психіатр МОЗ України, доктор медичних наук Ірина Пінчук та обласні головні позаштатні спеціалісти зі спеціальності «психіатрія», «дитяча психіатрія», «судово-психіатрична експертиза», головні лікарі територіальних психіатричних закладів. Засідання транслювалося за допомогою телеконференц-зв'язку МОЗ України та в онлайн-режимі на сайті Міністерства охорони здоров'я України. До обговорення підключились 38 психіатричних закладів країни.

Ірина Пінчук зазначила, що сьогодні можна констатувати історичний факт психіатричної служби. «До цього часу психіатрична служба працювала, так би мовити, закритою, наразі, протягом двох років, ми вперше у присутності Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у стінах Міністерства охорони здоров’я України можемо обговорювати проблемні питання, які постають у нас у службі», – зауважила головний психіатр МОЗ України.

Джерело