RSSВерсія для друку
У МОЗ України відбулась робоча нарада щодо профілактики неінфекційних захворювань
26.02.2014

Спільне засідання робочих груп із профілактики хронічних неінфекційних захворювань у дитячого та дорослого населення сьогодні пройшло у Міністерстві охорони здоров’я України.

У своєму вступному слові керівник засідання Костянтин Надутий, начальник Управління реформ медичної допомоги, наголосив на необхідності впровадження стратегії переходу від поширеної на сьогодні хворобоцентричної парадигми систем охорони здоров’я до нової, спрямованої на профілактику та попередження захворювань і зміцнення здоров’я.

Він також зазначив, що існуючими наказами МОЗ України регламентовано, що профілактичний напрям у сфері охорони здоров’я забезпечують центри здоров'я та первинна ланка надання медичної допомоги.

«Проте наразі на первинній ланці надання медичної допомоги відсутні відповідні фахівці, а саме санологічного напрямку діяльності, які могли б професійно виконувати роботу з гігієнічного виховання прикріпленого населення, – сказав К.Надутий. – А лікувальна функція, яку виконують сімейні лікарі, не завжди дає їм можливість повноцінно проводити профілактичну роботу за браком часу».

Джерело