RSSВерсія для друку
У МОЗ України презентували модель електронного реєстру пацієнтів
24.01.2014

 

Сьогодні в рамках підсумкової Колегії відбулась виїзна нарада «Модель управлінського обліку закладу охорони здоров'я в контексті реформування медичної галузі».

 

Участь у нараді взяв заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, Міністр охорони здоров'я АР Крим Олександр Каневський, директори департаментів і начальники управлінь охорони здоров'я обласних державних адміністрацій.

Учасникам наради було презентовано електронний реєстр пацієнтів – систему управлінського обліку медичного закладу. Доповідь з цієї теми виголосив директор державної наукової установи «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами Дмитро Дячук. «Управлінський облік – це впорядкована система виявлення, виміру, збору, реєстрації, інтерпретації, узагальнення, підготовки і надання важливої для прийняття рішень щодо діяльності організації інформації та показників для управлінської ланки організації», – розповів Дмитро Дячук. За його словами, така система допоможе залучити медичний персонал до структурних змін, які відбуваються в закладі шляхом формування науково-практичних груп і команд, за участю наукових співробітників, лікарів та медичних сестер. Також лікар розповів, що системою передбачається створення освітніх структур, що забезпечують безперервне удосконалення знань персоналу та формування методів мотивації персоналу: визначення критеріїв оцінки роботи персоналу, інтеграція системи мотивації з системою управління якістю медичної допомоги тощо.

Джерело