RSSВерсія для друку
У МОЗ розповіли, коли українці зможуть офіційно обирати собі лікаря
09.01.2018

Лише медзаклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Нацслужбою здоров’я та отримувати пряме фінансування з держбюджету.
Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги почнеться з квітня 2018 року.
Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України. У повідомленні сказано, що до квітня підписання декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі. «Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної системи охорони здоров’я», - зазначають у МОЗ. У повідомленні також сказано, що комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають реорганізуватися у некомерційні комунальні підприємства. При цьому зазначається, що лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету. У МОЗ вказують, що у 2018 році комунальні заклади первинної допомоги мають забезпечити комп’ютеризацію, обрати Медичну інформаційну систему (МІС) та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів.


Детальнішеhttps://health.unian.ua/country/2336668-u-moz-rozpovili-koli-ukrajintsi-zmojut-ofitsiyno-obirati-sobi-likarya.html