RSSВерсія для друку
У МОЗ розглядають можливість забезпечити лікування ще понад 13 тисяч ВІЛ-інфікованих
16.12.2011

Успішне завершення державних закупівель у 2011 році та закупівля антиретровірусних препаратів «Всеукраїнською мережею людей, які живуть з ВІЛ» за кошти Глобального Фонду, дасть можливість наступного року охопити АРТ додатково 13,7 тисяч нових пацієнтів. Про це під час чергового засідання Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, 13 грудня 2011 року, повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов.

«За І півріччя 2012 року Міністерством охорони здоров’я спільно з Держслужбою України соцзахворювань передбачається забезпечити доступ до лікування для 100% хворих, які цього потребують. У тому числі й забезпечити лікування за рахунок державного бюджету і 10 тисяч пацієнтів, які отримуватимуть його у серпні 2012 року за рахунок коштів 6 раунду Глобального фонду», - підкреслив Олександров Толстанов.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні АРВ-терапію отримує понад 26 тисяч хворих. Однак Міністерство охорони здоров’я за рахунок зменшення цін на АРВ-препарати досягло економії бюджетних коштів у розмірі 23,5 млн грн (16,3% від обсягу фінансів виділених із державного бюджету) і завершити процедуру додаткової закупівлі ліків для ВІЛ-інфікованих. Заступник Міністра також зазначив, що попри складну епідситуацію, можна говорити про перші ознаки стабілізації. Зокрема, це виявляється у зменшенні темпу приросту захворюваності на ВІЛ-інфекцію та зменшити кількість хвороб, зумовлених СНІДом.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111216_4.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...