12.11.2012

Заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов під час прес-конференції нагадав, що на забезпечення інсуліном хворих на діабет держава виділяє 520 млн грн.

"ВООЗ задекларувала створення програми "Здоров'я 2020", і ми в Україні також над нею працюємо. Левова частка в ній припадає на неінфекційні захворювання, серед яких і діабет. Щодо фінансування, то держава виділяє 520 млн грн на забезпечення інсулінами, але разом з цим нам треба забезпечити заходи профілактики. Треба зробити Єдину структурні Державну програму якась ідеологічно і методи логічно говорила про наслідки. Ми приблизились до створення Єдиного реєстру, в якому окремим блоком будуть хворі на цукровий діабет", - сказав Толстанов.

На цьому тижні в Україні проводиться тиждень поофілактики діабету, приурочений до Всесвітнього дня боротьби з хворобою, що припадає на 14 листопада. В рамках тижня на базі поліклініки в обласних лікарнях всі охочі матимуть змогу безкоштовно виміряти рівень цукру в крові, проконсультуватись з ендокринологом. Також буде проведено низку лекцій, виставок та засідань щодо профілактики діабету.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1024923-u-moz-nagadali,-scho-vidilyayut-520-mln-grn-na-zakupivlyu-insulinu/