RSSВерсія для друку
У МОЗ нагадали, що виділяють 520 млн на закупівлю інсуліну
12.11.2012

Заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов під час прес-конференції нагадав, що на забезпечення інсуліном хворих на діабет держава виділяє 520 млн грн.

"ВООЗ задекларувала створення програми "Здоров'я 2020", і ми в Україні також над нею працюємо. Левова частка в ній припадає на неінфекційні захворювання, серед яких і діабет. Щодо фінансування, то держава виділяє 520 млн грн на забезпечення інсулінами, але разом з цим нам треба забезпечити заходи профілактики. Треба зробити Єдину структурні Державну програму якась ідеологічно і методи логічно говорила про наслідки. Ми приблизились до створення Єдиного реєстру, в якому окремим блоком будуть хворі на цукровий діабет", - сказав Толстанов.

На цьому тижні в Україні проводиться тиждень поофілактики діабету, приурочений до Всесвітнього дня боротьби з хворобою, що припадає на 14 листопада. В рамках тижня на базі поліклініки в обласних лікарнях всі охочі матимуть змогу безкоштовно виміряти рівень цукру в крові, проконсультуватись з ендокринологом. Також буде проведено низку лекцій, виставок та засідань щодо профілактики діабету.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1024923-u-moz-nagadali,-scho-vidilyayut-520-mln-grn-na-zakupivlyu-insulinu/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...