RSSВерсія для друку
У МОЗ допускають спалах інфекційних захворювань в Україні
03.08.2016

Через низький рівень вакцинації дітей, що може призвести до можливих спалахів інфекційних захворювань у всій країні, Мінохорони здоров’я України проведе засідання РНБО. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

Роман Ілик повідомив, що подібна ініціатива скликання засідання РНБО була ухвалена на колегії, яка проводилася в Міністерстві охорони здоров’я:

– Я думаю, що це абсолютно правильний крок. Щодо постачання ліків, то ситуація склалася критична.

Ілик додав, що в останні дні тимчасовий виконувач обов’язків міністра Віктор Шафранський із незрозумілих причин не підписував папери щодо ввезення медпрепаратів для онкохворих дітей, хворих на туберкульоз, тестів для ВІЛ-інфікованих.

– Вчора всі 20 довідок були підписані й було розблоковане постачання ліків не лише з митниці, але й зі складів МОЗ, і підписаний необхідний пакет документі», – зазначив він.

Це стало можливим завдяки швидкій реакції в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка змушена була швидко переоформлювати документи, оформляювати на себе право підпису.

Водночас низький рівень вакцинації України робить її небезпечною в рамках як внутрішньої, так і зовнішньої політики.

– Стратегія одна. Проблема вакцинації – це питання національної безпеки України. Такий низький рівень вакцинації Україна робить її небезпечною в рамках і внутрішньої, і зовнішньої політики. Такий рівень веде до можливих спалахів інфекційних захворювань, – підсумував він.

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...