RSSВерсія для друку
У Міжнародній торговій палаті допомагатимуть Україні боротися з корупцією у медичній сфері
17.12.2012

Навесні за ініціативи Міжнародної торгової палати(МТП) в Україні відбудеться конференція з питань протидії корупції. Про це УНН повідомив віце-президент з питань охорони здоров’я Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Микола Кузьма.

"У штаб-квартирі міжнародної торгової палати в Парижі під керівництвом Вів’єн Скіаві - голови комісії МТП, яка займається питаннями боротьби з корупцією і корпоративною відповідальністю бізнесу, пройшло засідання, на якому було прийнято рішення навесні провести в Україні конференцію, присвячену міжнародному досвіду боротьби з корупцією в системі охорони здоров’я. Будуть присутні міжнародні експерти і представники великих світових корпорацій, що відповідають за боротьбу з корупцією. Також представники українського бізнесу та уряду", - зазначив М. Кузьма.

Нагадаємо, за словами М. Кузьми, близько 20% медичного обладнання, яке сьогодні знаходиться в медичних закладах України, було завезено не від сертифікованих виробників, тобто є так званим "сірим" імпортом. 

"В Україні досить багато сірого імпорту медичної техніки. За моїми, підрахунками сьогодні близько 20% ринку медичного обладнання становить саме сірий імпорт, тобто деякі сумнівні фірми купують, наприклад, в Ізраїлі чи Китаї прилад і завозять його в Україну. При цьому ми не знаємо, чи були дотримані всі стандарти при перевезенні і чи не вплине це на точність роботи, безпечність такого приладу для пацієнта", - сказав він.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1170334-u-mizhnarodniy-torgoviy-palati-dopomagatimut-ukrayini-borotisya-z-koruptsiyeyu-u-medichniy-sferi