RSSВерсія для друку
У Львові відкрили перший в Україні Дитячий центр здоров’я
18.11.2016

В облдержадмінстрації запевнили, що у новому медичному закладі на вулиці Дністерській пацієнтів зможуть фахово проконсультувати, вчасно діагностувати, та ефективно надати допомогу сім’ям з дітьми та підлітками із порушеннями розвитку та психологічними проблемами.

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили в четвер, 17 листопада, що у Львові на вулиці Дністерській, 27 сьогодні, урочисто відкрили перший в Україні сучасний Дитячий центр здоров’я Анни Мазуренко. У Лода також запевнили, що він «сфокусує свою діяльність, насамперед, на психічному здоров’ї дітей та впроваджуватиме сучасні європейські науково обґрунтовані підходи до надання психічної допомоги».

Участь у відкритті Дитячого центру здоров’я взяли голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, Посол Канади в Україні Роман Ващук, представники духовенства, представники партнерських інституцій, що мають наміри співпрацювати з новоствореним Центром та громадськість. Зокрема, голова ОДА зазначив на урочистій церемонії: «Дитячий центр здоров’я – це інноваційний заклад, що поєднує профілактику консультування дітей, і навчальний заклад для батьків та фахівців з підтримки здорового розвитку дітей. Це чітка орієнтація на сучасні європейські стандарти якості послуг у даній сфері. Родини, які побувають тут, знайдуть не лише прихисток і розраду, а й отримають кваліфіковану професійну допомогу. Щиро дякую усім, хто долучився до створення цього закладу. Дуже приємно, що завдяки такій співпраці далека Канада щоразу стає ближчою до України, і ті люди, які в силу різних обставин сьогодні живуть за океаном, своїми добрими справами повертаються на батьківщину»,.

В облдержадмінстрації також запевнили, що в новому центрі пацієнтів зможуть фахово проконсультувати, вчасно діагностувати, та ефективно надати допомогу сім’ям з дітьми та підлітками із порушеннями розвитку та психологічними проблемами, й що він здатний надавати допомогу для мешканців регіону із розрахунку у 30 тисяч візитів на рік. Очікується, що тут створять близько 40 нових робочих місць.

Детальніше