RSSВерсія для друку
У Львові відкрили 14-ту амбулаторію сімейної медицини
15.06.2016

«Для мешканців Шевченківського району міста відкрили нову амбулаторію сімейної медицини 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева – на вулиці Грінченка, 6.Відтепер 8,8 тисячі мешканців навколишніх будинків мають комфортні умови для лікування неподалік від дому. Новостворена амбулаторія є шостою у складі 1-ї міської клінічної лікарні і 14-ю у Львові загалом. Начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб розповів

«Давніше політика держави полягала в тому, щоб робити централізацію. І будувалися великі поліклініки, де концентрувалися і лікарі первинної ланки, і вузькі спеціалісти. А світовий досвід показує, що, навпаки, треба робити децентралізацію, треба створювати заклади охорони здоров'я первинної ланки ближче до людей, щоб вони могли швидше дістатися до амбулаторії і щоб лікар, отримуючи виклик, міг швидше потрапити до свого пацієнта.

Сьогодні в державі існує політика розвитку первинної медичної допомоги, що передбачає наближення центрів сімейної медицини до житлових масивів. Львів, порівняно з іншими містами України, завжди був лідером впровадження сімейної медицини.

Детальніше