RSSВерсія для друку
У Львові відбулось засідання Координаційної ради з соцзахворювань
23.09.2013

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Романів провела засідання обласної координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань при Львівській обласній державній адміністрації.

«Станом на 01.08.2013 року в країні зареєстровано 236 047 випадків інфікування ВІЛ. Проте в Україні й надалі спостерігається низький рівень поінформованості населення: лише один з двох ВІЛ-інфікованих громадян знає про свій ВІЛ-позитивний статус, – відзначила заступник голови ОДА. – Тому надзвичайно важливо скоординувати зусилля і спрямувати їх на протидію ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії».

Ірина Романів повідомила, що Національною Радою з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу при Кабінеті Міністрів України визначено п’ять стратегічних напрямків діяльності на 2013 рік, а саме: сприяння зменшенню нормативно правових перешкод, які обмежують доступ до якісних послуг у сфері протидії епідеміям, сприяння своєчасній діагностиці та безперервному й контрольованому лікуванню хворих, розвиток регіональної системи моніторингу й оцінки епідемій, аналіз ефективності загальнодержавних програм протидії епідеміям та забезпечення нагляду за впровадженням програм, що фінансуються за кошти Глобального фонду.

Детальніше