RSSВерсія для друку
У Львові пройшов науковий симпозіум із телемедицини та інформаційних технологій
04.12.2013

У Львові пройшов науковий симпозіум «Телемедицина та інформаційні технології» за участю провідних фахівців із України, Росії, Польщi та Нiмеччини.

Захід пройшов за сприянням департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, організаторами заходу виступили Державний заклад «Медичний центр телемедицини МОЗ України» спільно з Українським центром наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи (Укрмедпатентінформ) МОЗ України.

У своєму вступному слові на відкритті симпозіуму директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ростислав Ступницький наголосив на важливості розвитку телемедицини. «Для нашої держави вкрай важливим є створення умов, при яких допомога висококваліфікованих лікарів стане доступною не лише мешканцям великих міст, але й тим пацієнтам, що проживають далеко від спеціалізованих медичних центрів. На вирішення цієї надзвичайно актуальної проблеми, перш за все, і спрямована телемедицина», – сказав директор ДОЗ.

Мета заходу полягала у підвищенні освітнього рівня медичних працівників з питань спрощення та прискорення доступу населення до високоякісних медичних послуг, а також у суттєвому розширенні їх спектру незалежно від місця перебування пацієнта. Iнтеграція української медицини та медичної науки у міжнародну медичну спільноту і залучення інноваційних технологій у процес навчання лікарів є забезпеченням конституційного права громадян на якісну медичну допомогу шляхом створення державою відповідних умов.

Джерело