RSSВерсія для друку
У Львові пройшла прес-конференція «Репродуктивні права людей, які живуть з ВІЛ»
13.05.2015

У Львівському обласному центрі профілактики ВІЛ/СНІДу відбулась прес-конференція, присвячена Всесвітньому Дню жертв СНІДу, що традиційно відзначається 17 травня.

Львівський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом спільно з благодійними фондами САЛЮС та «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки USAID розпочали роботу над проектом, головне завдання якого - інформувати медичних працівників про репродуктивні права і можливості людей, що живуть з ВІЛ-інфекцією.

«Львівська область має один з найнижчих показників рівня поширеності ВІЛ-інфекції в Україні, проте з кожним роком захворюваність на цю недугу збільшується. Ми не спостерігаємо зниження захворюваності, а лише стабілізацію смертності від СНІДу. В Україні ситуація ускладнюється тим, що нашарувалися дві епідемії: ВІЛ та туберкульоз, через це ми не можемо досягти бажаних результатів», - зазначила головний лікар Львівського обласного центру профілактики ВІЛ/СНІДу Мар’яна Служинська.

За офіційними даними, станом на 01.01.2015 року в області на обліку перебуває 2730 ВІЛ-інфікованих осіб (в тому числі 284 дітей). У 2014 році взято на облік 125 дітей, які народжені від ВІЛ-інфікованих матерів, у двох малюків ВІЛ-інфекція підтвердилася.

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150513_d.html