RSSВерсія для друку
У Львові пройде анонімне й безкоштовне тестування на ВІЛ
22.11.2016

У суботу, 26 листопада, у гіпермаркетах «Aшан» на вулиці Стрийській, 30 та Володимира Великого, 58 буде проводитися з 12:00 до 18:00 безкоштовне добровільне і анонімне консультування і тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс для всіх бажаючих.

Про це повідомили вчора, 21 листопада, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували, що цю соціальну акцію приурочено до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, а проведуть з метою підвищення обізнаності про ВІЛ серед населення та популяризації відповідальної поведінки, а зокрема – тестування на ВІЛ, яке пройде під гаслом кампанії «Вірю – Не Вірю»  – «Не вір словам – зроби тест на ВІЛ».

Цю соціальну акцію вже втретє проведуть в гіпермаркетах «Aшан» в усій Україні. Минулого року у Львові участь у тестуванні взяли 602 людини.

«Вірю – Не Вірю» – п’ята хвиля Всеукраїнської інформаційної кампанії «Не Дай СНІДу Шанс», спрямована на пропагування відповідальної поведінки (користування презервативами та тестування на ВІЛ). Ця кампанія об’єднала зусилля Уряду України та міжнародних організацій – Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) та компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», яка діє за дорученням Уряду Німеччини. За додатковою інформацією можна звертатися до координатора заходу у Львові Наталії Герез (+38 097 927 1139).

Детальніше…