RSSВерсія для друку
У Львові обговорили питання медичного забезпечення зони АТО
03.10.2014

2 жовтня у Львові відбулась прес-конференція "Медики в зоні АТО", у якій взяли участь лікарі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, обласного лікувально-фізкультурного диспансеру, добровольчого батальйону "Азов" та посадовці обласного Департаменту охорони здоров'я.

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я Ірина Микичак розповіла, що з числа медпрацівників Львівщини у зоні АТО найбільше навантаження лягло на колег з Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. Багатьох військових медиків відзначено державними нагородами за мужність і героїзм. Ірина Микичак зазначила, що у зоні військового конфлікту під смертельним вогнем працюють також лікарі-добровольці з цивільних лікарень. Це великий загін медпрацівників, які перебувають у зоні бойових дій і надають допомогу постраждалим.

Вона також повідомила, що медична громадськість області організувала збір допомоги для підтримки Української армії. Загалом сума пожертв від медиків Львівщини та благодійників становить майже 2 млн грн. Для потреб медслужб військових бригад і добровольчих батальйонів, полку Нацгвардії, військово-медичного клінічного центру Західного регіону і польових військових госпіталів передано медичне обладнання і вироби медичного призначення, медикаменти, термобілизну, рюкзаки і індивідуальні аптечки, оргтехніку, продукти та методичні рекомендації з першої медичної допомоги.

Джерело