24.06.2016

Інститут психічного здоров’я Українського католицького університету започаткував унікальну програму.

«Фахівці Інституту психічного здоров’я УКУ навчають, як надавати психологічну допомогу ветеранам АТО», – повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Інститут психічного здоров’я Українського католицького університету (УКУ) започаткував унікальну програму за методами когнітивно-поведінкової терапії «Соціально-психологічна підтримка адаптації ветеранів АТО». Впродовж 16-17 червня за цією програмою відбулися тренінги для психологів з усієї України.

Унікальність програми в тому, що вона зміщує акцент з психологічних проблем на людські ресурси – здатності психіки адаптуватися, справлятися з негараздами і перетворювати їх на потенціал для змін та розвитку стресостійкості, розповідають в УКУ. Впродовж двох днів учасники тренінгу обмінялися досвідом і отримали конденсат знань та умінь з таких тематичних блоків: мотивація, корисне мислення, емоційна регуляція, релаксація, техніки вирішення проблем.

Програму розробили п’ятеро фахівців у сфері психічного здоров’я – Віталій Климчук, Вікторія Горбунова, Галина Нетлюх, Олег Романчук та Андрій Карачевський. За їхніми словами, людина має п’ять ключових ресурсних якостей: усвідомлення цінностей і сенсу випробувань, здатність когнітивного коупінгу, володіння поведінковим коупінгом, соціальні ресурси і почуття гумору як здатність генерувати радість.

Детальніше